Walking for a better world!

Cel Field

Tijdens het jaar:

De voornaamste taak van de cel Field is het ontwerpen van het wandel- en volgwagenparcours. Hierbij komt meer kijken dan enkel het zoeken naar mooie wandelplekken. Bij het ontwerpen van het parcours wordt er rekening gehouden met de zwakkere punten van het vorige parcours, worden mogelijke wegwerkzaamheden in kaart gebracht, probeert men het wandel- en volgwagenparcours zo ver mogelijk uit elkaar te houden,… Dit alles gebeurt in nauw overleg met gemeenten, politie- en technische diensten. 

Veiligheid is een ander belangrijk punt bij het opbouwen van het parcours. Er wordt steeds geprobeerd om zoveel mogelijk kilometers verkeersvrij te maken. Daarnaast wordt er zoveel mogelijk signalisatie en lichten voorzien om het parcours veilig te maken. Dit vraagt tijdens het jaar een grondige aanvulling en controle van al het nodige materiaal (pijlen, wegwijzers,…).

Tijdens Dodentocht:

In de dagen voor Dodentocht wordt het parcours in gereedheid gebracht. De controleposten op het parcours worden geopend en gesloten door de mensen van Field. Op die manier zorgen ze voor een eerlijk en correct verloop van de wandeltocht. Vanaf de controlepost halfweg wordt de laatste wandelaar te voet en per auto begeleid en verlaten ze als laatste “hun” parcours.

Wist je dat…

…de mensen van Field steeds eerst zelf het parcours uittesten? Stappen met zware bergbottines blijkt trouwens niet aangewezen te zijn.